Pendersfonds

Hoe meer onderzoek wordt gedaan naar oorzaken en beloop van longfibrose, hoe beter. Zoals:

- ontstaan van longfibrose

- nieuwe geneesmiddelen

- onderzoekstechnieken

- kwaliteit van leven

 

Lopende onderzoeken:

  • Genetisch onderzoek waarbij  gebruik  wordt gemaakt van materiaal uit de Biobank van het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein
  • Een onderzoek naar het inspanningsvermogen van longfibrosepatiënten door het Erasmus MC  in Rotterdam
  • Weefselonderzoek bij uitgenomen longen na transplantatie door het Universitair Medisch Centrum in Groningen
  • Bijdragen aan diverse promotieonderzoeken, zoals onderzoek naar bio-markers, waarmee een betere voorspelling over het beloop van longfibrose gedaan kan worden, een onderzoek naar het ziektebeloop in relatie tot een betere voorspelling om te verwijzen voor een longtransplantatie en een onderzoek naar vermoeidheid en het effect van training bij longfibrose
  • Een onderzoek naar het vermoeden dat telomeren (de uiteinden van chromosomen) sneller afnemen bij longfibrose.  Met de uitkomsten kan nader onderzoek worden gedaan in de ontwikkeling van nieuwe medicijnen.

Vooral onderwerpen zoals onderzoekstechnieken en kwaliteit van leven zijn uitermate geschikt voor (kleinschalig) praktisch onderzoek. Dat kan met uw giften ten name van het Pendersfonds.

 

Via onze website kan direct gestort worden met iDEAL

U kunt ook zelf overboeken via bankrekeningnummer NL 09INGB 0684333015 t.n.v. Longfibrosepatiëntenvereniging. Vermeld u bij uw omschrijving: Pendersfonds. Dan weet u zeker dat wij uw geld besteden aan wetenschappelijk onderzoek voor longfibrose.

 

Heeft u iets te vieren, dan kunt u natuurlijk ook een collectebus neerzetten t.b.v. het Pendersfonds. Omdat wij een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status hebben, kan het voordelig zijn om zelf het geld in te zamelen via een collectebus of storting op uw eigen rekening. Daarna kunt u het totaalbedrag overmaken op onze rekening o.v.v. Pendersfonds. U krijgt dan van ons een bedankbrief met bevestiging van het geschonken bedrag. Deze brief kunt u gebruiken voor uw jaarlijkse belastingaangifte.

 

Alvast hartelijk dank!

 

Flyer

Download hier onze flyer voor uitgebreide informatie.