Gesprek met een coach

Monique heeft zelf longfibrose en weet uit ervaring hoe fijn en belangrijk het is om hierover te kunnen praten. Lees verder wat zij voor u kan betekenen middels een gesprek over de (niet-medische) aspecten van longfibrose in uw leven en hoe u met haar in contact kunt komen.

Vanuit het gevoel dat er een gat zit tussen wat u met uw arts en uw familie kunt bespreken en datgene waarmee u naar hulpverlening stapt is onderstaand idee geboren.

Het gaat er niet om hoeveel tijd er in je leven zit

maar hoeveel leven er in je tijd zit

Ken je dat? Je krijgt een pittige diagnose en je wereld staat op z’n kop. Je omgeving begrijpt je niet, je wilt je geliefden niet belasten met jouw gevoelens en je angsten. En dan gaan ook je niet helpende gedachten met je aan de haal.
Kun je met dit gevoel terecht bij je, toch al overbelaste, arts? Moet je naar een therapeut? Is t wel echt zo erg of red je het nog wel een tijdje? En hoe om te gaan met de vragen over de medische zaken.


Zelf was ik zo gelukkig dat ik in dit soort situaties kon sparren met mijn collega-coaches en toch miste ik het dat ze zich in veel situaties niet konden verplaatsen.

Wil jij de regie over je eigen leven terug? Wil jij zonder oordeel kijken naar je aandoeningen? Wil jij stoppen met vechten en je verbinden met wat er is? Wil je gewoon een keer praten met iemand die echt luistert?

Als coach, die zelf wekelijks gecoacht wordt, ken ik de kracht van het spiegelen (de ander laat jou je eigen gedrag zien). Iemand die jou ziet, zonder de aandoeningen te negeren. Iemand zonder oordeel, iemand die het niet voor je wil oplossen, iemand die je niet probeert te redden. Want je hebt zoveel kracht in jezelf, jij hebt de oplossingen die voor jou geschikt zijn. Alleen ben je door de situatie even de regie over je eigen leven kwijt.

Wie ben ik?

Ik ben Monique van Bekkum, 57 jaar en moeder van 2 volwassen zonen en een fijne schoondochter. Ik woon alleen en heb sinds 2010 de diagnose Longfibrose als gevolg van Systemische Sclerose. Sinds december 2018 sta ik op de Longtransplantatielijst in het UMCU.
Ik ben inmiddels zo’n 20 jaar coach, sinds 2012 volledig afgekeurd en sindsdien als vrijwilliger verbonden aan een grote opleider in persoonlijke ontwikkeling. Hier veel bezig met bovenstaande zaken.

Omdat mijn hart ligt bij het behouden van de regie over je eigen leven en keuzes maken vanuit je hart heb ik de Longfibrosepatiëntenvereniging benaderd met het voorstel individuele coaching aan te bieden aan leden van deze groep.

Vanaf nu kunt u zich aanmelden voor een gesprek. Monique neemt dan contact met u op om een afspraak te maken.
Afspraken zullen via Skype of beeldbellen plaatsvinden en zijn uiteraard volledig vertrouwelijk. Neem ook gerust contact met Monique op als u eerst meer wilt weten via monique.vanbekkum@hotmail.com

Ook kunt u zich via de Longfibrosepatiëntenvereniging aanmelden, secretariaat@longfibrose.nl. Wij zullen uw gegevens doorgeven aan Monique, waarbij uw privacy te allen tijde beschermd blijft.