Terugkijken webinar 'Nadenken over toekomst bij longfibrose'

Als u longfibrose heeft, kunt u met onzekerheden en vragen zitten zoals waarom overkomt mij dit, wat is de zin van het leven en waar haal ik kracht uit? Bij een aandoening die niet meer overgaat, is het belangrijk om na te denken over je toekomstige zorgbehoeften. Deze onderwerpen kwamen aan bod tijdens het webinar 'Nadenken over de toekomst bij longfibrose’ van 4 april 2024.

Kijk het nu terug.

Longarts Marjolein Drent en longverpleegkundige Nelleke Tak vertelden over de verschillende behandelmogelijkheden. Ook gingen zij in op het gesprek dat je met je zorgverlener kunt voeren over jouw wensen en behoeften ten aanzien van zorg in de toekomst. Ervaringsdeskundige Raymond Blessing vertelde wat de ziekte voor hem betekent. Hoe hij nadenkt over de toekomst, samen met de mensen om hen heen. De presentator van het webinar, longarts Sander de Hosson, bracht de vragen in van de kijkers. Dit leverde interessante gesprekken op.

Dit webinar is interessant voor mensen met longfibrose, hun naasten en voor zorgverleners. Het is een co-productie van Carend, PZNL (Palliatieve Zorg Nederland) en Patiëntenfederatie Nederland.

02-10
Helpt u mee met het EU-PFF Adherence Project?
2 oktober
16-08
15 november: de Ledendag in Nijkerk
28 augustus
26-04
Terugkijken evenement 'Ontmoeten' voor mensen met een zeldzame longziekte
26 april