Terugkijken webinar ‘Longfibrose: de dagelijkse praktijk’

U kunt het webinar ‘Longfibrose: de dagelijkse praktijk’ van 12 oktober nu terugkijken. Tijdens het webinar komen praktische tips en handreikingen voor mensen met Longfibrose en hun naasten aan bod. Ook leggen de sprekers uit hoe zorgverleners daarbij kunnen helpen.

Waar ging het over?
Het was een mooie patiënten middag met goede, duidelijke presentaties en enthousiaste interactie met de patiënten thuis. Een gevarieerd programma dat door longartsen S. Nijman (Amsterdam UMC) en M. Quanjel (st. Antonius) werd gepresenteerd. In het webinar legden longartsen J. Miedema (Erasmus MC) en N. Hekelaar (Medisch Spectrum Twente) uit hoe de ILD-zorg in Nederland is geregeld en wat longfibrose precies is. Longarts M. Geelhoed (LUMC) vertelde over de behandeling van longfibrose. En J. Miedema gaf de Ins and outs van zuurstofgebruik. De oorzaken van- en omgang met kortademigheid werd uitgelegd door longarts B. Koopman (OLVG). En verpleegkundig specialis A. van den Enden (Jeroen Bosch Ziekenhuis) gaf allemaal praktische tips bij longfibrose, onder andere over reizen en de WMO.

De ziekenhuizen gespecialiseerd in longfibrose organiseerden het webinar in samenwerking met de longfibrose patiëntenvereniging.

Terugkijken

Kijk het webinar ‘Longfibrose: de dagelijkse praktijk’ terug.

Bekijk de PowerPoint van deze bijeenkomst

 

Mede mogelijk gemaakt door Boehringer Ingelheim en Pliant.

13-02
Help mee voor meer erkenning voor longfibrose
15 februari
15-09
Longfibrose op de kaart
18 september
18-10
Vacature Patiëntparticipatieraad Longziekten (PPR-L)
19 oktober