Publiekswebinar: nadenken over de toekomst

Nadenken over de toekomst is altijd belangrijk, maar zeker ook als u longfibrose heeft. Daarom organiseren we op donderdag 4 april een webinar over ‘proactieve zorgplanning’. Vragen die tijdens het webinar aan bod komen: Wat is voor u als patiënt en uw naasten nu belangrijk? Wat is belangrijk als u steeds verder achteruit gaat? Welke klachten kunt u krijgen en hoe zijn die zo goed mogelijk te behandelen? Wat is er te doen aan benauwdheid? Hoe kijkt u naar de toekomst? Welke wensen heeft u? Praat u hierover met uw zorgverleners en uw naasten?

Praktische informatie en aanmelden

Gratis webinar: Nadenken over de toekomst bij longfibrose
Wanneer: donderdag 4 april
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Gepresenteerd door: Sander de Hosson.

Sprekers zijn:

  • Marjolein Drent - gepensioneerd longarts
  • Nelleke Tak - verpleegkundig specialist
  • Interview met Sander en Raymond, heeft zelf longfibrose

Het webinar is interessant voor mensen met longfibrose, hun naasten en voor zorgverleners. Tijdens deze avond geeft professor Marjolein Drent, emeritus hoogleraar ILD en gepensioneerd longarts, een korte medische uitleg over longfibrose. Nelleke Tak, verpleegkundig specialist Erasmus MC, vertelt over de begeleiding van mensen met longfibrose en hun naasten. Tot slot deelt een patiënt zijn ervaringen. Het webinar wordt gepresenteerd door longarts Sander de Hosson.

Gratis aanmelden
Bent u geïnteresseerd? Meld u gratis aan voor het gratis webinar 'Nadenken over de toekomst bij Longfibrose'
Aanmelden kan via carend.nl/webinar/publiekswebinar-nadenken-over-de-toekomst-bij-longfibrose.

Het webinar is na afloop terug te kijken.


Het webinar is mogelijk gemaakt door het Nationaal Programma Palliatieve Zorg II en wordt georganiseerd door een samenwerking tussen Carend, de longfibrosepatiëntenvereniging, Palliatieve Zorg Nederland (beheerder van Overpalliatievezorg.nl) en de Patiëntenfederatie Nederland.

 

 

 

26-10
Onderzoek naar impact longfibrose op intimiteit
1 november
27-01
(W)etenswaardigheden: over voeding en longfibrose
14-02
Nivel onderzoek
14 februari 2024