Help mee voor meer erkenning voor longfibrose

De diagnose longfibrose van Gert Appeldoorn inspireerde zijn kleindochter Romy (21) tot een project voor haar opleiding, de fotovakschool. Samen met drie klasgenoten wil ze mensen met longfibrose portretteren. “We gaan hen niet zielig op de bank fotograferen maar willen hun kracht laten zien.”

Fotovakschool project
Allereerst willen wij ons graag voorstellen. Wij zijn een groep van vier enthousiaste fotografen (van links naar rechts; Romy, Anne, Daan, Carmen) die in samenwerking met de Longfibrose Patiëntenvereniging een fotografisch project waar gaan maken. Dit project is tot stand gekomen door ons groepslid; Romy.
Haar opa; Gert Appeldoorn heeft sinds een aantal jaar de diagnose voor de ziekte longfibrose gekregen. Sinds de diagnose van haar opa kwam ze erachter hoe weinig er eigenlijk bekend is over de ziekte. Met het idee dat wij een steentje bij kunnen dragen aan meer erkenning en aandacht voor Longfibrose, is ons project ontstaan.

Wat gaat ons project inhouden? In de maandelijkse nieuwsbrief van de Longfibrose Patiëntenvereniging is altijd een interview te vinden, hiervoor gaan wij passende foto’s maken aansluitend op deze interviews. Naast de nieuwsbrief gaan wij ook een boek maken. Alle foto’s die wij gaan maken, en de daar bij horende verhalen worden later samen gebundeld tot een geprint boekje. Dit boekje is uiteindelijk bedoeld voor mensen die net de diagnose; Longfibrose krijgen, maar ook voor hun familie en naasten. Het doel is om deze mensen op de hoogte brengen en jullie verhalen te vertellen. Zij hopen hierdoor natuurlijk een steentje in bij te kunnen dragen, maar dit kunnen zij niet zonder jullie!

Doet u mee?
Om het project waar te maken, hebben de vier jonge fotografen uw hulp nodig. Helpt u mee dit boekje mogelijk te maken? En meer bekendheid voor longfibrose te krijgen? Steun hun project: https://gofund.me/3abf33c1

Vindt u het leuk om door hen gefotografeerd te worden en zo mee te helpen aan meer bekendheid voor longfibrose? Neem dan contact op met de longfibrosepatiëntenvereniging via info@longfibrose.nl.

LET OP: in verband met de overweldigende belangstelling voor dit project, is het helaas niet meer mogelijk om u aan te melden. Wilt u wel graag uw verhaal met ons delen, dat kan altijd. We gebruiken patiëntverhalen voor onze website, nieuwsbrief en het Informatieblad voor leden.

08-04
Terugkijken webinar 'Nadenken over toekomst bij longfibrose'
15 april 2024
31-01
Belastingvoordeel in verband met ziekte of beperking?
9 februari
15-09
Longfibrose op de kaart
18 september