Gwen Smit en Michel Simons op weg naar Rome

Fietsen voor onderzoek naar longfibrose

Op zaterdag 20 juli stappen Gwen en Michel Simons op de fiets voor een uitdagende rit richting Rome. Een bijzondere fietstocht met als doel geld op te halen voor de longfibrosepatiëntenvereniging (Pendersfonds). Het idee om naar Rome te fietsen ontstond bij Gwen al jaren geleden; toen was haar vader nog niet ziek. In juli 2022 verloor haar vader de strijd tegen longfibrose nadat vijf jaar ervoor de diagnose was vastgesteld. Deze ziekte, die zowel haar vader als haar oom trof, heeft diepe indruk op hen gemaakt.

Gwen's persoonlijke ervaring met longfibrose
Gwen heeft dus van dichtbij gezien hoe ingrijpend longfibrose kan zijn. Haar vader en haar oom zijn beiden binnen vijf jaar na de diagnose aan de ziekte overleden. Ondanks hun ernstige fysieke beperkingen, bleven zij lange tijd autonoom en actief in het dagelijks leven. Deze persoonlijke ervaring heeft Gwen gemotiveerd om aandacht te vragen voor de ziekte en (financieel) bij te dragen aan het vinden van betere behandelingen en hopelijk een genezing.

De fietstocht naar Rome
De fietstocht van Gwen en Michel, oorspronkelijk gepland voor eind april, werd uitgesteld vanwege een operatie van Gwen's moeder. Nu start de tocht op zaterdag 20 juli. De eerste 16 etappes leiden via België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland naar Mals net in Italië en behelst 1200 kilometer van de route.

De laatste 900 worden in 2025 gefietst omdat Gwen’s moeder niet te lang verstoken kan zijn van mantelzorg. Met de Koga’s Randonneur en hun bepakking leggen Gwen en Michel, zonder batterij of andere hulpmiddelen, gemiddeld 75 kilometer per dag af. En iedereen mag doneren. Via hun blog (Polarsteps) hopen Gwen en Michel vrienden, familie en hun zakelijk netwerk te inspireren om bij te dragen aan dit goede doel. Hun reisavonturen zijn hier te volgen.

Wilt u hen sponsoren en dit goede doel steunen, dat kan via de pagina doneren of met onderstaande QR-code

 

13-01
Vraag bij elk onderzoek door!
07-10
Ik raad anderen aan om mee te doen als ze vragen hebben of dat ze goede raad kunnen geven
10-02
Mijn opa had longfibrose