Pendersfonds

Het Pendersfonds is in 2003 opgericht op initiatief van Jenny Penders (†). Zij was mede-oprichtster van de longfibrosepatiëntenvereniging. Zij verloor zowel haar moeder als haar zussen aan longfibrose.

Luister hier naar het verhaal van Jenny, dat zij deed op de ledendag van de vereniging op 13 maart 2003.

Met opbrengsten uit het Pendersfonds kan de Longfibrosepatiëntenvereniging wetenschappelijk onderzoek (mede) financieren, met het uiteindelijke doel het verbeteren van de kwaliteit van leven van huidige en toekomstige patiënten met longfibrose.

Hoe meer onderzoek wordt gedaan naar oorzaken en beloop van longfibrose, hoe beter. Zoals:
- ontstaan van longfibrose
- nieuwe geneesmiddelen
- onderzoekstechnieken
- kwaliteit van leven

Vooral onderwerpen zoals onderzoekstechnieken en kwaliteit van leven zijn uitermate geschikt voor (kleinschalig) praktisch onderzoek. Dat kan met uw giften ten name van het Pendersfonds.

Klik hier voor lopende onderzoeken

U kunt zelf overboeken via bankrekeningnummer NL 09INGB 0684333015 t.n.v. Belangenvereniging Longfibrosepatiënten Nederland. Vermeld u bij uw omschrijving: Pendersfonds. Dan weet u zeker dat wij uw geld besteden aan wetenschappelijk onderzoek voor longfibrose.

Meld ons uw gift
Wij vinden het fijn om u te bedanken bij een gift aan het Pendersfonds. Stuurt u ons in dat geval een mailtje en meld ons uw gift. Wij ontvangen namelijk regelmatig giften waarvan wij de afzender niet kunnen traceren omdat de bank geen adresgegevens meestuurt. Dank u wel voor uw moeite!

Heeft u iets te vieren, dan kunt u natuurlijk ook een collectebus neerzetten t.b.v. het Pendersfonds. Omdat wij een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instelling) status hebben, kan het voordelig zijn om zelf het geld in te zamelen via een collectebus of storting op uw eigen rekening. Daarna kunt u het totaalbedrag overmaken op onze rekening o.v.v. Pendersfonds. U krijgt dan van ons een bedankbrief met bevestiging van het geschonken bedrag. Deze brief kunt u gebruiken voor uw jaarlijkse belastingaangifte.