Paul Janmaat

secretaris

Mijn naam is Paul Janmaat, 70 jaar oud. Ik woon samen met mijn partner Jose in het mooie Limburgse Horn. Mijn twee dochters hebben Nederland verlaten en wonen in Zuid Afrika en Zuid Frankrijk. Dat maakt familie bezoeken vaak niet makkelijk.
Ruim 35 jaar heb ik bij de Rabobank gewerkt als directeur van lokale vestigingen. Bestuurlijk ben ik op vele fronten actief. Bij de Lions, in diverse organisaties in Midden Limburg. Maatschappelijke verantwoordelijkheid dragen vind ik belangrijk.

In de eerste golf begin 2021 werd ik direct door de Corona getroffen. Het herstel ging heel snel maar op de een of andere manier bleef de conditie hangen. Na een aantal scans en onderzoeken kwam al snel de diagnose Longfibrose. De ziekte stabiliseert, breidt zich in ieder geval niet uit en daar put ik moed uit.
Direct na de diagnose ben ik lid geworden van de Longfibrose patiëntenvereniging en ook vrij snel werd ik secretaris. Het is niet alleen belangrijk dat deze vereniging in alle opzichten goed draait maar veel belangrijker is dat wij met deze vereniging invloed kunnen uitoefenen op farmaceuten, medisch specialisten e.d. om deze vreselijke ziekte goed onder de aandacht te brengen en om samen naar oplossingen te zoeken.
Het moet mogelijk zijn dat er nieuwe behandelingen en nieuwe medicijnen beschikbaar komen. Met zijn allen kunnen en moeten we daaraan werken!