Succesvolle ledendag 2023

De ledendag van woensdag 15 november was weer een groot succes. Naast het officiële deel van deze dag waren interessante sprekers voor het informatieve deel uitgenodigd.

Zo sprak longverpleegkundige Irene Hoekstra (Erasmus MC) samen met bestuurslid Raymond Blessing over het digitale Persoonlijk ZorgPlan (PZP). Het plan zorgt dat je meer inzicht krijgt in de ziekte en hierin de eigen regie beter kunt pakken. Aansluitend daarop was een belangrijk en inzichtvol interview met Raymond over hoe hij dit persoonlijk inzet. Dit met als doel om te laten zien dat het PZP een prachtig hulpmiddel is om te gebruiken.

Twee onderdelen uit het PZP werden verder uitgediept. GZ psycholoog Bart van der Feen sprak over de psychische ondersteuning bij longfibrose, van zowel de fysieke als de psychologische uitdaging. En welke ondersteuning hierbij mogelijk is; voor de patiënt, maar ook voor de partner.

Bestuurslid Jeannette van Alphen en longrevalidatie longverpleegkundige, Ellen van Os (Radboudumc) gingen in gesprek met elkaar over longrevalidatie. Wanneer kom je voor longrevalidatie in aanmerking? Hoe gaat dat in z’n werk? Wat is het traject en wat zijn de verwachtingen? Aan de hand van de ervaringen van Jeannette werden deze stappen duidelijk gemaakt en werd je meegenomen in haar proces.

Na afloop kon men tijdens de lunch ervaringen uitwisselen en kennismaken.

Het was inspirerend om te zien dat zoveel betrokkenen hun interesse toonden! We hopen u volgend jaar weer te ontmoeten.

 

18-10
Terugkijken webinar ‘Longfibrose: de dagelijkse praktijk’
18 oktober
29-05
Fantastische dag: wandelen voor lucht
29 mei 2024
07-11
Helpt u de kwaliteit van fysiozorg verbeteren?