Int.Longfibrose-Week 2019

De derde week van september was de Internationale Longfibrose-week.


In Nederland organiseerden tal van ziekenhuizen een speciale bijeenkomst, bedoeld om mensen en hun familie, maar ook belangstellenden en zorgverleners te informeren over longfibrose. Hierbij ging het om longfibrose in het algemeen en de verschillende soorten die er zijn, maar ook om behandelmogelijkheden, bewegen en hoe je er mee om kunt leren gaan. Want longfibrose heeft een enorme impact op het hele gezin! Longartsen, gespecialiseerde verpleegkundigen, leden van het Multidisciplinair team en andere deskundigen op het gebied van longfibrose kwamen aan het woord en er was een informatiestand van de longfibrosepatiëntenvereniging.

 

Patiënten en veel familieleden,  bijna 700 in totaal, bezochten deze bijeenkomsten.

 

Belang van bewegen

Tijdens deze bijeenkomst was er aandacht voor het belang van bewegen. Als je stil blijft zitten, dan ga je alleen nog maar meer achteruit, was de boodschap.

Deze film die werd getoond (vanwege de techniek lukte dat helaas niet bij alle bijeenkomsten), geeft meer uitleg.

 

 

De film is mede mogelijk gemaakt dankzij een sponsoring van Boehringer Ingelheim en Roche.

 

Presentaties

'Wegwijs in de wereld van zorg en welzijn' in Heerlen

In Heerlen gaf Marlie op den Camp-Ruijl, Mantelzorgmakelaar, een interessante presentatie over de wereld van zorg en welzijn.  Deze presentatie kan u helpen wegwijs te maken op het gebied van onder andere mantelzorg, voorzieningen, invalidenverkeerkaart en vervoer.