Huiskamerbijeenkomsten

Huiskamerbijeenkomsten zijn initiatieven van leden die in groepjes van ongeveer acht personen bij elkaar komen. De sfeer is ongedwongen en men praat bijvoorbeeld over hobby’s en reizen. Soms komt ‘de ziekte’ zelf maar even aan bod.

Wilt u ook bij u thuis een bijeenkomst organiseren of nieuwe contacten opdoen?

Of wilt u eerst meer informatie? Vul dan het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

Oproepje

Rob van Geel is op zoek naar lotgenoten in Ede en omgeving.

"Sinds een jaar of twee heb ik de diagnose longfibrose. Ik ben met toen nog tamelijk vage en lichte klachten bij de longarts terecht gekomen, dus ik hoop dat ik er daarmee vroeg bij was. Inmiddels zijn de consequenties steeds duidelijker aan het worden. Ik ervaar steeds meer praktische beperkingen en zou daarover graag met andere mensen uit de vereniging ervaringen willen uitwisselen. Ik denk daarbij aan energieverdeling, fysiotherapie, zuurstof in het vliegtuig, ervaringen thuis, etc. Ik heb al wel wat uitgezocht maar heb van mijn kant ook nog vragen, ik kan me voorstellen dat anderen op eenzelfde manier zoekende zijn. Hopelijk kunnen we wat voor elkaar betekenen. Ik was enorm getroffen door de grote gastvrijheid op de landelijke bijeenkomst in Nijkerk en hoop dat we in een huiskamergroep dezelfde sfeer kunnen verwezenlijken. Daarom bied ik aan om bij mij in Ede een huiskamergroep te organiseren. Jullie zijn welkom! Als ik een aantal namen c.q. e-mailadressen heb, zal ik de eerste datum prikken in de hoop dat zoveel mogelijk mensen dan kunnen komen."

 

Ervaringsverhaal over een huiskamerbijeenkomst

"Toen bij mij de ziekte longfibrose werd geconstateerd, ben ik lid geworden van de longfibrosepatiëntenvereniging. Via die vereniging heb ik mij aangesloten bij een groepje regionale longfibrose lotgenoten. We ontmoeten elkaar gemiddeld eens in de drie maanden bij iemand thuis. Het groepje is ongeveer zes patiënten groot. Het is voor mij een heel waardevol contact en de mensen die ik daar ontmoet, zijn mij inmiddels heel dierbaar geworden. Ziek worden is erg, maar een positief punt is dat ik er fantastische nieuwe vrienden bij heb gekregen. We hebben het over allerlei onderwerpen en zijn zeker niet alleen over onze ziekte bezig. Sinds kort maken we ook uitstapjes. De laatste keer zijn we gaan varen met een sloep in de sloten rond Hazerswoude en hadden een heerlijke high-tea aldaar in een theetuin. Sinds ik dit doe, inmiddels twee jaar, zijn twee lotgenoten overleden. Dat is de keerzijde van het verhaal. Je doet nieuwe contacten op, maar het is en blijft fragiel en confronterend. Wat ik wel heel mooi vind, is dat de weduwe van een overleden lotgenoot nu onderdeel uitmaakt van het vaste groepje en gewoon meedraait in onze driemaandelijkse contacten".