Forum en vragen

Het contact met lotgenoten is erg belangrijk. Zeker als het gaat om het uitwisselen van gedachten, tips en het gevoel niet alleen te staan.  We organiseren daartoe diverse bijeenkomsten.

 

Longforum

Vanachter uw pc kunt u echter ook in contact komen met anderen. Het Longforum is zo'n plek waar u elkaar in een vertrouwde, veilige omgeving kunt ontmoeten. U kunt er gesprekken voeren met mensen die in dezelfde situatie zitten, dezelfde diagnose hebben, of dezelfde beperking kennen. U kunt contact zoeken over allerlei onderwerpen, ervaringen delen en  leren van de ervaringen van anderen. Om deel te nemen aan gesprekken moet u zich eenmalig  registreren.  Bij het item 'andere longziekten' kunt u vragen en opmerkingen kwijt over longfibrose.

U kunt zich ook aanmelden via facebook. Er zijn twee besloten facebook groepen voor longfibrose en een voor longtransplantatie.  Dat zijn besloten groepen en u moet zich hiervoor aanmelden. 

 

Medische vragen

Heeft u vragen van medische aard, dan kunt u deze het beste aan uw eigen longarts stellen. Komt u hier niet uit, dan kunt u uw vraag alsnog aan ons stellen via het contactformulier. Wij zullen deze dan voorleggen aan een van onze leden van de adviesraad. 

Algemene vragen

Als u algemene vragen heeft, dan kunt u deze ook via het contactformulier aan ons stellen. Uw e-mailadres wordt alleen zichtbaar voor de redactie. Wij hopen u dan zo spoedig mogelijk een antwoord te geven. Het kan zijn dat uw vraag van dien aard is dat deze de ziekte overstijgt. Bijvoorbeeld als het gaat om zuurstofgebruik, gebruik hulpmiddelen of vragen over WMO of PGB. Deze leggen wij dan voor aan de Advieslijn van het Longfonds (voorheen Astma Fonds). U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met de Advieslijn. Dat kan via mail:

advieslijn@longfonds.nl of telefonisch op werkdagen van 09.00 - 17.00 uur, tel.  0900 227 25 96 (€ 0,50 cent per gesprek)