Huiskamergesprekken – ontmoet elkaar

Weer terug van weggeweest; huiskamergesprekken. Voor de digitale variant was er helaas te weinig animo en zijn we daarmee gestopt. Maar er zijn al aardig wat verzoeken binnen gekomen van leden om elkaar weer in het echt te ontmoeten. We hopen dat de huiskamergesprekken op verschillende plaatsen weer met succes worden gestart.

Huiskamerbijeenkomsten zijn initiatieven van leden die in groepjes van ongeveer acht personen bij elkaar komen. De sfeer is ongedwongen en men praat bijvoorbeeld over hobby’s en reizen. Soms komt ‘de ziekte’ zelf maar even aan bod.

De volgende personen komen graag met anderen in hun woonplaats (of directe omgeving) in contact. Zijn er mensen in deze plaats of omgeving die al samenkomen? Dan zouden zij graag aansluiten.
Zo niet, dan hopen zij dat er mensen reageren en een huiskamergesprek kunnen starten.

 

ALPHEN AAN DE RIJN, Nette Verlaan

“Ik heb al een paar jaar longfibrose en heb er het afgelopen jaar palindroom reuma bij gekregen. Gelukkig gaat het al een tijd goed met mij en samen met mijn echtgenoot, kinderen en kleinkinderen heb ik een fijn en leuk leven.

Online via Zoom lotgenoten spreken was een goed alternatief in de coronaperiode, maar voor mij gaat er niets boven een persoonlijk gesprek. Mijn thuisfront luistert altijd begripvol, deelt mijn zorgen en geeft zo nodig liefdevolle adviezen. Maar toch blijft er altijd een stukje eenzame longfibrose over. Lotgenoten herkennen dit wellicht. Dat is de reden dat ik graag mensen wil ontmoeten voor een goed gesprek in een huiselijke omgeving.”

VRAGENDER (gemeente Oost Gelre), Louise Weeber

“Ik wil graag met mensen praten die weten wat longfibrose is. De goede bedoelingen van mijn naasten helpen mij niet verder.”

ZOETERMEER, Nel van der Louw

“Ik heb de diagnose longfibrose een aantal maanden geleden gekregen. Ik loop met zoveel vragen rond en zou daar graag met andere mensen, die ook longfibrose hebben, over willen praten.”

 

Wilt u ook bij u thuis een bijeenkomst organiseren of nieuwe contacten opdoen? Of wilt u eerst meer informatie? Laat het ons gerust weten.

Vul het contactformulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

 

25-10
Word nu lid en betaal pas in 2023
25 oktober
30-03
Werkt u mee aan een podcast?
03-11
Webinar Blijf de baas over je eigen longziekte terugkijken
3 november