Hoge energiekosten door zuurstof gebruik?

Heeft u ook hogere energiekosten door het gebruik van een zuurstofconcentrator? Wist u dat de extra energiekosten die u voor een zuurstofconcentrator maakt en die niet vergoed worden door uw verzekering, mogelijk aftrekbaar zijn van de belasting als meerkosten?

Via deze link kunt u alle details met betrekking tot mogelijk aftrek van deze kosten lezen. Bij deze mogelijke extra aftrek gelden uiteraard de gebruikelijke fiscale regels. Let wel; Hiervoor is wel een stroomteller nodig voor het daadwerkelijke verbruik, maar die hebben (vrijwel) alle zuurstofconcentrators.

Als vereniging hebben wij dit inmiddels onder de aandacht gebracht van de Patiënten Federatie Nederland die zich inzet voor de zorg van patiënten. Daarnaast hebben wij het ook onder de aandacht gebracht bij Ieder(in). Een netwerk voor mensen met een beperkte of chronische ziekte.

Wij roepen u daarom op, wanneer het u betreft, dit te melden bij het meldpunt van Ieder(in). Wij zijn als vereniging lid, evenals veel andere patiëntenverenigingen. Ieder(in) vertegenwoordigt ons richting o.a. het Ministerie.

Verder zullen wij de komende tijd de berichtgeving hierover nauwlettend in de gaten houden en met u delen.

 

27-01
(W)etenswaardigheden: over voeding en longfibrose
01-08
De vereniging heeft Aernoud een gift van € 250,- gegeven voor zijn proefschrift
1 augustus 2022
27-09
Heeft u longfibrose en reuma?
28 september