Filmtip: Plus que jamais / More Than Ever

De 33-jarige Hélène leeft al jaren gelukkig met Mathieu in Bordeaux. Maar sinds Hélène is gediagnosticeerd met een zeldzame longziekte wordt hun diepe band op de proef gesteld. Terwijl zij de hoop op genezing heeft opgegeven en zich steeds meer in zichzelf keert, is Mathieu ervan overtuigd dat een longtransplantatie het tij kan keren. Op zoek naar antwoorden stuit Hélène op een Noorse blogger die ook ernstig ziek is en zijn situatie met veel humor beschrijft. In een opwelling reist ze naar het hoge Noorden om hem te ontmoeten en met zichzelf en haar lot in het reine te komen.

Plus que jamais is een intiem verhaal over liefde, loslaten en de vrijheid om eigen keuzes te maken. Het drama van regisseur Emily Atef werd in Cannes vol lof ontvangen vanwege de visueel imponerende beelden en het sterke samenspel van Vicky Krieps (Corsage, Phantom Thread, Bergman Island) en Gaspard Ulliel (Sibyl, Juste la fin du monde). Voor de acteur, die in januari op 37-jarige leeftijd overleed bij een ski-ongeval, was het zijn laatste filmrol.

“Ik heb onlangs een film over een jonge vrouw met IPF gezien in de bioscoop. Ik vond het bijzonder en aangrijpend om over deze ziekte een film te zien. De vrouw kiest niet voor transplantatie. Uit eigen ervaring weet ik dat transplantatie levensreddend is: mijn man is ruim vier jaar geleden getransplanteerd na de diagnose NSIP* -- Ellen

Vicky Krieps acteert alsof haar leven ervan afhangt in deze aangrijpende film. De Luxemburgse actrice Vicky Krieps is een rijzende ster die lovende kritieken ontvangt voor elke rol die ze aanneemt. Ook in deze bitterzoete film is ze verpletterend goed. Voeg daar prachtige Noorse natuur en oprechte liefde aan toe en je krijgt een prachtig drama.

De film draait nog tot 23 maart. Meer informatie over de film.

*Niet-specifieke interstitiële pneumonitis, een vorm van longfibrose.

28-07
Meedoen aan een onderzoek
28 juli 2022
07-11
Helpt u de kwaliteit van fysiozorg verbeteren?
7 november
14-09
Hoge energiekosten door zuurstof gebruik?
15 september 2022