Bent u, als longfibrosepatiënt, onder behandeling van een fysiotherapeut bij een praktijk in de provincie Groningen, Friesland of Drenthe?

Wim Buding (76 jaar) is zelf longfibrosepatiënt (IPF) en heeft veel baat bij zijn fysiotherapie. Hij is een initiatief gestart om de kwaliteit van fysiozorg voor longfibrose te verbeteren.
Bewegen is van groot belang, ook voor mensen met longfibrose. Maar hoe beweeg je op de juiste manier? Weet de fysiotherapeut wat goed is voor mij?
Dat bracht Wim op het initiatief om op persoonlijke titel aan de slag te gaan met het opbouwen van een netwerk voor fysiotherapeuten in het noorden van het land, met aandacht en kennis over longfibrose. Hij heeft hierin de steun van de fysiotherapiepraktijk Fysio Gorredijk waar hij onder behandeling is in Gorredijk Friesland, fysiotherapiepraktijk PCCR Hilberdink in de stad Groningen, zijn behandelend team in het Martiniziekenhuis, evenals dat van de afdeling fysiotherapie van het St. Antoniusziekenhuis Nieuwegein (expertisecentrum op het gebied van longfibrose) en de longfibrosepatiëntenvereniging.

Een volgende stap in zijn project is om in contact te komen met praktijken voor fysiotherapie in het Noorden van het land (omdat Wim daar zelf woont), die al mensen met longfibrose begeleiden. Waarom deze insteek: deze praktijken zullen over het algemeen meer gemotiveerd zijn om zich te verdiepen in longfibrose dan een willekeurige fysiotherapiepraktijk, die hier niet mee te maken heeft.

Bent u, als longfibrosepatiënt, onder behandeling van een fysiotherapeut bij een praktijk in de provincie Groningen, Friesland of Drenthe? Laat het ons dan weten. Wij verzamelen voor Wim anoniem de gegevens om welke fysiotherapiepraktijken het gaat.
Klik op de link voor de korte vragenlijst: Fysiotherapie in Groningen, Friesland, Drenthe (dezorgvraag.nl)

Vervolgens kan hij die fysiotherapiepraktijken benaderen, die al een of meerdere patiënten in hun praktijk behandelen.
Deze praktijken kunnen aansluiten bij het netwerk, dat Wim aan het opzetten is. De afdeling fysiotherapie van het St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein is bereid om dit netwerk van kennis te voorzien.
Mocht dit een geslaagde opzet blijken, dan willen we landelijk aan zo’n netwerk bouwen.

28-07
Meedoen aan een onderzoek
28 juli 2022
13-01
Het belang van vroegdiagnostiek
21-11
Terugkijken ledenbijeenkomst: de route van de longfibrose patiënt
21 november