Handige links

Heeft u een tip of suggestie voor een handige link? Mail ons dan vooral via het contactformulier.

 

Zorgverzekeringen

Met Keuze.nl kunt u alle zorgverzekeringen vergelijken op basis van de hoogte van de premie, kortingsacties, prijs/kwaliteit verhouding, maar ook op basis van Vrije Zorgkeuze (wel of niet zelf kiezen naar welk ziekenhuis/hulpverlener je gaat) en medische acceptatie (een aantal zorgverzekeraars hanteert helaas nog een medische selectie). Deze site biedt tevens de mogelijkheid om de zorgverzekeringen te vergelijken op basis van de vergoedingen.

De vernieuwde website zorgwijzer.nl is een onafhankelijk initiatief waarbij de focus ligt op het aanbieden van informatie over bekende en minder bekende aandoeningen, het basispakket van de zorgverzekering,
vergoedingen en de AWBZ en een zorgvergelijker. Daarnaast brengen wij het laatste nieuws omtrent het zorgverzekeringsstelsel en verzamelen wij klantbeoordelingen over de zorgverzekeraars in Nederland.

 

Vergoeding lidmaatschap patiëntenvereniging

Op deze site ziet u welke zorgverzekeringen het lidmaatschap van de patientenvereniging vergoeden (vanuit de aanvullende verzekring).

 

Ild care foundation

De stichting ild care foundation is opgericht door Marjolein Drent, hoogleraar interstitiële longaandoeningen (ILD) Universiteit Maastricht en longarts ILD Expertisecentrum, St. Antonius Ziekenhuis, locatie Nieuwegein.  De stichting zet zich in voor het verzorgen van voorlichting, onderwijs en multidisciplinair onderzoek gericht op ILD.

 

De Nationale Hulpgids

De Nationale Hulpgids is een soort 'marktplaats' voor zorg en (huishoudelijke) hulp. Hier zoekt u zelf in uw regio naar de gewenste hulp en kunt het aanbod met de kleinschalige zorgaanbieders (veelal ZZP'ers) bekijken op de website. De site is gratis te gebruiken, uw bepaalt zelf de vergoeding voor de hulp en maakt zelf afspraken.  Wel moet u zich aanmelden en een wachtwoord instellen via de website

 

NPCF wordt Patiëntenfederatie Nederland

Patiëntenfederatie Nederland
Dat is de nieuwe naam van Patiëntenfederatie NPCF. De vier letters in de afkorting van Nederlandse Patiënten en Consumenten Federatie zorgden voor veel onduidelijkheid. Daarom is besloten de afkorting NPCF te vervangen door “Nederland”.  De Patiëntenfederatie Nederland maakt zich sterk voor alle mensen die zorg nodig hebben, nu en in de toekomst. Men organiseert regelmatig onderzoeken en peilingen waaraan ook u kunt meedoen. Uw mening telt immers! Op www.patientenfederatie.nl vindt u meer informatie.

 

Ieder(in)

Ieder(in),  voorheen de CG-Raad, behartigt de collectieve belangen van de aangesloten lidorganisaties. Ieder(in) ijvert ervoor dat mensen met een beperking volwaardig mee kunnen doen aan de samenleving en dat doen ze bij o.m de overheid, politiek, maatschappelijke organisaties en de media. De longfibrosepatiëntenvereniging is lid van Ieder(in). Actuele informatie vindt u op de website van Ieder(in).

 

Atlas van Zorg & Hulp

Online wegwijzer in de wereld van zorg en welzijn.

U kunt zich ook abonneren op een gratis nieuwsbrief. www.zorghulpatlas.nl 

 

UWV perspectief

De website van UWV perspectief biedt een platform voor mensen met een uitkering vanwege arbeidsongeschiktheid. Op de site staan ervaringsverhalen, handige tips en links, die vrijwel dagelijks worden aangevuld.

 

 

Deel uw ervaringen met de hele wereld

Wilt u eens over de grens met lotgenoten in contact komen?  Dat kan via de website van RareConnet. Hier kunt u met lotgenoten uit de hele wereld - gratis! - uw ervaringen delen.