Sponsoractie Lotteke: € 1.625,50

Lotteke is pas 10 jaar oud, maar weet wel hoe je geld op kunt halen voor ondezoek naar longfibrose. Dat deed ze zaterdag 17 augustus. Niet voor haarzelf, maar voor haar opa.  Hij heeft longfibrose. Hier leest u haar persoonlijke verslag:

 

"Afgelopen zaterdag was het zover. Om 11 uur werden Laila en ik samen met opa Jan, papa en Casper uitgezwaaid vanaf de Hulshofweg in Ruurlo. Doel van de rit, de Bosmark in Dinxperlo. We waren net begonnen toen er een hond uit de bosjes gerend kwam, die blaffend achter Laila aan kwam. Laila schrok hiervan en galoppeerde heel hard richting het huis van opa en oma. Gelukkig kon ik haar weer rustig krijgen.

Een paar kilometer verder hoorden we schoten, daar werd Laila bang van daarom heeft papa de fiets in de trailer gezet en een stukje naast Laila gelopen. In de buurt van Halle was de door ons bedachte route afgesloten omdat er een autocross was. Na een paar keer voor een wegafsluiting te eindigen en veel extra kilometers hebben we Laila in de trailer gezet zodat we om de wegafsluitingen heen konden rijden. Aan de andere kant van de N18 bij de Radstake hebben we even een pauze gehouden zodat we allemaal wat konden eten en drinken. Tijdens de pauze heb ik opa verteld hoeveel geld ik al heb opgehaald, meer dan 1.100 euro!

Na de pauze ging het heel snel, brede bermen, rustige wegen en zandpaadjes zodat we lekker konden draven en galopperen. We zijn ook nog even bij De Grensruiters geweest op de familiedag, daar kreeg ik van verschillende mensen ook nog wat geld voor de Longfibrose Patiëntenvereniging.

Daarna snel door naar het eindpunt, de Bosmark. We hebben het gehaald, ruim 29 kilometer gereden! Vanaf daar mocht Laila lekker met de trailer naar stal, lekker rollen in de wei en gras eten. Wij hebben de dag gezellig afgesloten met barbecue met de opa´s en oma´s. Onderweg had ik ook nog wat geld gekregen en uiteindelijk heb ik meer dan 1.550 euro ingezameld en er komt nog steeds geld bij. Ik ben heel gelukkig en trots op mezelf én Laila."

 

Het totale bedrag komt op € 1.652,50.  Tijdens de landelijke longfibrosedag in De Schakel in Nijkerk biedt zij de cheque aan. Tot grote verrassing van het publiek, waaronder haar oma en opa.

 

Artikelen over dit onderwerp