2000 stappen extra per dag

Hippocrates zei het al: ‘Wandelen is het beste medicijn’

Voldoende bewegen verbetert je kwaliteit van leven. Dat kan ook door te wandelen. Het is gezond en kost betrekkelijk weinig energie. En het heeft positieve sociale effecten. Je maakt als snel een praatje met mensen die je tegenkomt. Samen wandelen kan ook, maar dat kan wel weer energie kosten doordat je al snel blijft praten met je wandelmaatje.

2000 stappen extra per dag
Normaal gesproken loopt iemand zonder daarbij na te denken al een aantal stappen per dag. Het is goed daarnaast extra stappen te doen. Een aantal van 2000 is al voldoende om er profijt van te hebben. Daar heeft u een stappenteller voor nodig. Vaak zit zo’n teller al op uw mobiele telefoon. Als dat niet zo is, dan kunt u voor een redelijke prijs een speciale stappenteller aanschaffen.

Meestal wordt het aantal stappen per dag, maar ook per week, per maand of zelfs per jaar aangegeven. Zo kunt u uw prestatie goed bijhouden.

Met longfibrose kan het wel eens tegen zitten en lukt het niet die extra 2000 stappen te doen. Geen man over boord. Het wandelen hoeft geen dwang worden. Een keertje overslaan of minder stappen maken op een dag moet kunnen. Als u het maar wel doet op de dagen dat u er de energie voor heeft.

Filmpje
Het belang van bewegen: https://youtu.be/SQ36hb5GsgM

-
Voetballen met kleinzoons
Hoop heb je nodig, hoop doet leven
-
Anderhalf jaar hoesten
Jets vader deed niets dan hoesten.
-
Vertrouwen in komst nieuw medicijn
Longfibrose was in haar familie bekend