"Ik ben blij dat ik me heb laten vaccineren"

Vrijdagmiddag 19 februari 2021 om 13.00 uur kreeg Janny Dieleman (64 jaar en longfibrosepatiënt) haar eerste vaccinatie tegen Covid-19. Dit gebeurde met het vaccin van AstraZeneca.

“Die vrijdagnacht werd ik om 01.00 uur wakker en had het koud en bibberde. Na een uurtje viel ik weer in slaap om vervolgens pas op half 10 wakker te worden (normaal 6.30 uur). Toen nog met lichte hoofdpijn, spierpijn en moeheid. Na twee dagen rustig aan te hebben gedaan, heb ik afgelopen maandag, 22 febr. weer 5 km gewandeld. Ik voel me weer helemaal fit en ben zo blij dat ik mijn dagelijkse wandeling weer kan maken. Sinds de start van mijn medicatie (dagelijks 7.5mg prednison en 3000mg Cellcept) en het gebruik van zuurstof en de aansporing van mijn longarts ben ik gaan wandelen.

Ik ben blij dat ik me heb laten vaccineren ondanks alle reacties dat Pfizer zoveel beter beschermd. Ik heb ook wel twijfels gehad maar we moeten denk ik toch wat vertrouwen hebben in de vaccins. We mogen blij zijn dat er zo snel al vaccins zijn (soms duurt het jaren voor er een vaccin is) en ik ben nu beter beschermd tegen ernstig ziek worden. Voorzichtigheid blijft sowieso nog steeds voor iedereen geboden.”

15-06
‘Alle ruimte om afscheid te nemen’ 
16-09
Wij zijn de donor en zijn/haar familie zo dankbaar!
30-01
In conditie blijven is belangrijk
In plaats van uitgeblust je dagen door te brengen.