Medicijnen gids

Het lijkt zo voor de hand te liggen. Iedereen heeft wel een medicijnengids en anders zoek je toch gewoon even op Internet. Uit welk jaar is jouw medicijnengids? En hoe weet je of de informatie op internet betrouwbaar is?

Een goede gids is geen luxe want bijna alle longfibrosepatiënten worden op den duur grootgebruikers van medicijnen. Kwalen en kwaaltjes liggen op de loer en dan is het wel zo prettig om te weten wat de bijwerkingen zijn en of medicijnen elkaar verdragen.

 

Twee tips:

De eerste is het Farmacotherapeutisch Kompact, officiële gids van het College voor Zorgverzekeraars. Deze gids wordt door doktoren gebruikt. De gids is als boek beschikbaar, maar ook online te raadplegen. Nadeel is dat de informatie voor velen van ons te technisch is en zoeken is niet altijd even makkelijk.  Ga naar de link voor meer informatie. 

De tweede is een uitgave van de consumentenbond: “Het juiste medicijn”, o.a. door Henk Buurma. Het is gewoon via de boekhandel verkrijgbaar. Een helder boek met honderd kwalen, bijwerkingen en de beste geneesmiddelen.