Reizen

Ooit ben ik in Davos geweest en vond daar de lucht zo zuiver en heerlijk verfrissend. Ik heb er goede herinneringen aan. Nu ik longproblemen heb, dacht ik waarom niet nog eens? Voormalige tuberculose patiënten en astma patiënten hebben toch ook zoveel baat bij die ijle lucht? Helaas, ik kwam bedrogen uit. Aangekomen op de camping werd ik in korte tijd steeds beroerder: zeer kortademig (nauwelijks lucht), zware hoofdpijn en voor mij zelf nog wel het meest frappant, niets kon mij meer schelen, totaal apathisch!

Mijn liefdevolle echtgenoot zag dat het niet goed ging en zei: "We gaan nu onmiddellijk terug naar huis of je gaat hier naar het ziekenhuis".

Ik koos voor het laatste, want weer in de auto in zag ik niet zitten en dacht zeer naïef, het is toch alleen maar eventjes naar mijn longen luisteren. Nu; dat eventjes werd 5 dagen ziekenhuisopname en natuurlijk direct aan de zuurstof. Het was een goed ziekenhuis met prima dokters en verzorging, uitstekend eten en panoramische ramen met een prachtig uitzicht op de bergen vanuit mijn bed. Het leek wel een eersteklas hotel! Toch had ik me Davos heel anders voorgesteld. Wijze les: Longfibrose patiënten, pas op met hoogte verschillen!