Check

Jan Willem Voskamp en zijn familie kwamen er pas laat achter dat hij longfibrose had. De symptomen lijken op vage longklachten. Bekijk hier zijn verhaal. Herkent u dit bij iemand in uw omgeving? 
Stuur deze link dan door!

 

Triest bericht

Helaas is Jan Willem op 21 juni 2018 onverwacht overleden. We zijn hem en zijn familie heel erg dankbaar voor hun medewerking.

 

Doe de test

De symptomen van longfibrose lijken veel op die van vaker voorkomende long- en hartaandoeningen. Daardoor is het lastig te herkennen en wordt het pas laat gediagnosticeerd. Hoe eerder de juiste diagnose gesteld wordt, hoe eerder de verlittekening in de longen kan worden geremd.

Veel mensen met longfibrose wachten te lang met een afspraak bij de dokter, waardoor onherstelbare schade in de longen ontstaat. Loop niet te lang door met vage longklachten en ga naar een dokter. 

Is het voor u verstandig om naar de huisarts te gaan? Of heeft u hulp nodig bij het voorbereiden van uw afspraak?
Doe hier de test.

 

Het verhaal van dochter Yet

Lees het hele verhaal van dochter Yet: "Pap, ga nou eens naar de dokter!"

 

Wat is longfibrose?

Longfibrose is een longaandoening waardoor er te veel bindweefsel in de longen wordt gevormd. Het gevolg is minder goed functionerende longen die onvoldoende zuurstof kunnen opnemen. Het merendeel van de patiënten met longfibrose in Nederland loopt ongediagnosticeerd rond.  Lees meer in Longfibrose in het kort.

 

De film is mede mogelijk gemaakt door een sponsoring van Roche Nederland B.V.  en Boehringer Ingelheim.