Films over longfibrose

Carla en Ellen vertellen...

In 2006 ondergingen de zussen Ellen en Carla een dubbele longtransplantatie. Nu, 10 jaar later, zijn zij hun donor nog steeds heel erg dankbaar en roepen iedereen op zich aan te melden als donor. Ook pleiten zij voor een nieuw donorsysteem, waarvan het wetsvoorstel momenteel wordt behandeld in de Eerste Kamer. 

Klik op de foto om de film te starten. 

 

 

 

Arts en patiënt vertellen...

Dr. P. Bresser vertelt over longfibrose in het algemeen en IPF in het bijzonder. Hoe je IPF ervaart en welke impact dat heeft op je dagelijks leven, dat vertelt Hans Thunnissen.

 

 

Over longfibrose, oorzaken, verschijnselen en leven met...  

In deze korte  film leggen experts uit longfibrose is en vertelt ervaringsdeskundige Herman Westland hoe hij in het dagelijks leven omgaat met deze ziekte. Ook laat hij zien hoe hij het beste uit het leven haalt!

 

Over longfibrose en ipf

Onderstaande film laat dr.Marlies Wijsenbeek (Erasmus MC) en longfibrosepatiënt Ria de Keijzer aan het woord. Zij heeft IPF en vertelt wat dit voor haar betekent. Ria heeft inmiddels (mei 2014) een succesvolle longtransplantatie ondergaan.

 

 

Nog meer films

Leden van de longfibrosepatiëntenvereniging krijgen bij hun aanmelding de DVD 'diagnose longfibrose, en dan...' toegestuurd. De DVD bevat informatie over de diagnose en behandeling en patienten komen aan het woord. Ook vertelt Jenny Penders (†), mede-oprichtster van de longfibrosepatiëntenvereniging over het belang van longtransplantatie. Van deze DVD zijn 'hoogtepunten' op de website van de WASOG geplaatst. Nederlands gesproken, maar met een Engelse ondertiteling. Bekijk de filmpjes hier.  De WASOG staat voor World Association for Sarcoidosis and Other Granulomatous Disorders en is een internationale organisatie voor specialisten op het gebied van zorg voor interstitiële longziekten. President voor Nederland is prof.dr. Marjolein Drent, lid van de adviesraad van de Longfibrosepatiëntenvereniging.